Si han de parlar malament, almenys que no afecti el teu punt fort.

Arran de la criticada gestió del govern conservador espanyol en el cas de l’Ebola, fitxem-nos com moltes reaccions de membres destacats del mateix govern causen una crítica que no posa en dubte la capacitat de gestió, sinó una actitud xulesca o prepotent.

És a dir, aconsegueixen que la percepció sigui que el govern són prepotents, però no pas incompetents.

D’aquesta forma, es posa en dubte l’actitud –amb c- que sempre es pot canviar, i no pas l’aptitud –amb p- que tothom assumeix és més difícil de canviar, doncs tots acceptem que l’actitud és més fàcil de modular que no pas l’aptitud: si no som aptes per jugar a basquet, per exemple, no tenim res a fer. En canvi, si tenim una mala actitud jugant a basquet sí que la podem canviar.

I pensem que el punt més important pels conservadors és preservar una imatge de gestors eficients, i per tant, que en saben. Per això, millor ser prepotent que no incompetent.

D’això se’n diu framing: les paraules (actuen de forma prepotent) evoca a l’actitud i no pas a l’aptitud (actuen com uns incompetents).

Ps. L’objectiu de transmetre sensació de bons gestors és primordial i molt important per a Mariano Rajoy. I per això evita canvis ministerials tant com pot. Els únics canvis de ministre que ha fet ha estat el de Arias Cañete per què havia d’anar a Europa, per tant, com a fet positiu. I el de Gallardon, on ho va fer de forma per oblidar la llei de l’avortament. Aquesta dimissió va aconseguir que Rajoy quedes davant l’opinió publica com un moderat dintre del PP, enfrontant-se als sectors més conservadors. Per tant, va ser una taca en la bona gestió, però que serveix per evitar una imatge de massa conservador o extremista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s