Acció, reacció.

Tota acció comporta una reacció. I tota reacció respon a una acció prèvia. Anys 80. A Euskadi es comença a parlar d’un moviment musical, el Rock Radical Basc. Lletres de crítica social, sons bruts i agressius, estètica punk, desinhibició en drogues o sexe, etc. Com en qualsevol moviment artístic, si se sap el context social, polític i econòmic en què aquest es desenvolupa s’entén per què és com és. La convulsa situació al País Basc d’aquells anys explica el contingut de les lletres o l’estètica que pren el moviment. La Polla Records i Kortatu són les dues bandes més conegudes. Guitarres distorsionades, sons agressius, estètica al mateix son, ideològicament a l’esquerra, tot te un per què. Una acció –la situació política, social i econòmica- comporta una reacció –el rock radical basc-.

Aquest lligam acció – reacció explica per què la vida és un continu de cercles virtuosos o viciosos. En les relacions socials o els esdeveniments polítics i econòmics, el passat ajuda a entendre el present. La historia és una seqüència d’esdeveniments, que uns passen per què abans n’han passat uns altres.

En comunicació, també es repeteix aquest fenomen. De fet, és buscat. Per aconseguir una reacció positiva busquem prèviament una acció que l’aconsegueixi. Digueu-li acció o digueu-li paraules, punt de vista, símbols, imatges o sons per trobar la reacció desitjada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s